Fakülte Birincisine Umre Hediyesi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İlahiyat Fakültesi, mezun öğrencisi Zeynep Polat’ı fakülteyi birincilikle bitirdiği için Umreye göndererek, ödüllendirdi.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İlahiyat Fakültesi, mezun öğrencisi Zeynep Polat’ı fakülteyi birincilikle bitirdiği için Umreye göndererek, ödüllendirdi.
İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Nimetullah Akın, yaptığı açıklamada, Polat’ın 4 sene boyunca yoğun çalıştığını ve yüksek not ortalamasıyla mezun olduğunu belirterek, bunun kendilerini mutlu ettiğini söyledi.
Akın, “Hamit Palabıyık hocamız İlahiyat Fakültesi Dekanı iken yaptığı akademik yıl açılış konuşmasında, fakülteyi birincilikle bitiren öğrencimizi umreye gönderme sözü vermişti. Hocamız sözünde durdu. Hem kendisinin, hem Çanakkale İlim Yayma Cemiyeti Çanakkale Şubesi’nin, hem de İl Müftülüğü’nün katkılarıyla öğrencimize verdiğimiz sözü yerine getirdiğimiz için sevinçliyiz” dedi.
Polat da İlahiyat Fakültesi’nde güzel bir eğitim dönemi geçirdiğini, bu esnada güzel insanlarla tanışma fırsatı bulduğunu ifade ederek, “Burada akademik anlamda dolu dolu 4 sene yaşadım ve bunun sonucunda mezun olurken bana verilen bu hediye hem çok güzel bir sürpriz hem de çok anlamlı bir jest oldu. Bunun için katkıda bulunan herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu.
-GMKA’dan Yenice meslek yüksekokuluna destek-
Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nca (GMKA) açılan 2012 yılı Teknik Destek Programı kapsamında, ÇOMÜ Yenice Meslek Yüksekokulu’nun hazırladığı, “Nedgraphıcs armür ve jakar dokuma desen programı eğitimi” konulu proje, başarılı bulunarak, destek almaya hak kazandı.
Yenice Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojisi Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Neslihan Yürük, yaptığı açıklamada, bölümün, dokuma üzerine çalışan tekstil firmalarında çalışacak, işletme içinde etkin görev alabilecek ara eleman yetiştirmeyi hedeflediğini söyledi.
“Günümüzde dokuma işletmelerinin neredeyse tamamında aktif olarak kullanılan bilgisayar destekli desenlendirme programlarının hiçbiri öğrencilere öğretilememekte idi” diyen Yürük, şunları kaydetti:
“Bu durum mezunlarımızın hem iş bulma hem de iş bulduktan sonraki oryantasyon dönemlerinde dezavantaj oluşturmaktaydı. Bilgisayar destekli desenlendirme ve örgütlendirme programının öğrenilmesi ve öğrencilerimize aktarılması konusu piyasanın aradığı özelliklere sahip tekniker yetiştirebilme noktasında hayati önem arz etmektedir. Akademik kadro ve dolayısıyla öğrencilere aktif kullanıcı olabilecek seviyede bu programın öğretilmesi ‘aranan eleman’ yetiştirebilme konusundaki kurumsal kapasite eksikliğini giderebilme açısından oldukça önemlidir. Mezunlarımızın istihdam oranının arttırılabilmesi için atılacak önemli bir adımdır.”